Reiskin laavu

reiskin_laavu-5

Lippukuntamme laavu, Reiskin laavu sijaitsee Kauhavan Kortesjärven Änttikankaalla, Reiskinkalliolla. Leipätieltä paikalle on kävelymatkaa noin kilometri. Laavun polttopuu- ja muusta huollosta huolehtii lippukunta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvat: Tiia Tuhkasaari

 

Pitkäaikainen haave

Toive lippukunnan omasta retkeilypaikasta ja laavusta toteutui vuonna 2012. Taina ja Sami Nuottimäki lupasivat, että heidän maalleen Änttikankaalle kota tai laavu voitaisiin rakentaa. Projektia lähdettiin viemään eteenpäin hitaasti mutta varmasti, kun vuonna 2008 saimme Veikko Tuutilta lahjoituksena hirsiä rakentamista varten.

Yhdessä mietimme, minkä kokoinen ja mallinen rakennelma niistä olisi mahdollista tehdä. Valosen Aki teki muutamia piirroksia ehdotuksiksi ja kesällä 2009 miehet ryhtyivät Lähdesmäen verstaan takapihalla veistämään laavun runkoa. Kevättalvella 2010 hirret vietiin traktorilla noin 500 metrin päähän rakentamispaikasta, josta ne sitten moottorikelkalla kuljetettiin perille. Kökässä oli mukana kaikenikäisiä partiolaisia vanhempineen. Valmista tuli syksyllä 2011, ja virallisia avajaisia vietettiin heinäkuussa 2012.