HIMA19 – Kauhavan lippukuntien yöretki 15.-17.2.2019 Kitkalla

Kortesjärven Kitkan ulkoilualueella kävi melkoinen vilske helmikuun puolivälissä. Perjantaina 15.2.2019 paikalle saapui kolmisenkymmentä seikkailijaa, tarpojaa ja aikuista. Alkamassa oli Markki-Partion, Härmän Tähystäjien ja Ylihärmän Partiolaisten yhteinen HIMA19 -yöretki. Himalaja on sanskritin kieltä, jossa ´hima´ tarkoittaa lumi ja ´alaja´ tarkoittaa koti. Viikonlopun aikana puuhailtiinkin monenlaista lumessa ja lumesta sekä tutustuttiin eri maihin, erityisesti Nepaliin.

Talven mittaan lunta on ollut melkoinen määrä. Viikolla lämpötila oli useampana päivänä plussan puolella ja pieni vesisade vaikutti siihen, että lumipeite oheni huomattavasti. Lapioitavaa silti riitti, ennen kuin kaksi puolijoukkuetelttaa saatiin pystytettyä metsään. Teltassa tarkeni mainiosti. Lämpötila oli kumpanakin yönä nollan tuntumassa. Yöllä tuuli puhalsi melkoisesti! Onneksi teltat pysyivät tukevasti paikoillaan.

dav

Lauantaina aamupäivällä yöretki pääsi todenteolla vauhtiin, kun paikalla saapui lisäksi reilu parikymmentä sudenpentua ja lisää aikuisia sekä sisupartiolaisia. Päiväseltään mukana oli myös Lakeuden Haukkojen perhepartiolaisia. Parhaimmillaan Kitkalla oli 82 partiolaista joka puolelta Kauhavaa.

Sudenpennut tutkivat luupeilla lunta. Jokainen lumihiutale on erilainen. Samalla oli hyvä pohtia meidän ihmistenkin erilaisuutta ja samanarvoisuutta. Välillä keitettiin trangialla somalialaista teetä ja syötiin somalialaista kakkua. Supet tutustuivat myös nepalilaiseen kulttuuriin ja partiotoimintaan. Yhdessä tarpojien kanssa otettiin skypeyhteys Miraan, joka on ollut viitisen vuotta sitten Nepalissa avustustyössä. Mira ja hänen nepalilainen ystävänsä kertoivat meille nepalilaisesta elämäntavasta. Namaste!

 

Seikkailijat tutustuivat mm. partion maailmanjärjestöjen merkkeihin ja niiden symboliikkaan. Nepalin partiolaisten videoita katseltiin netistä. Molemmat ikäkaudet saivat tehtyä Maailma -jäljen tai taitomerkin.

Tarpojat puolestaan innostuivat iglun rakentamisesta niin paljon, että moni muu suunniteltu ohjelma jäi odottamaan seuraavaa retkeä, tai viikkokokousta. Iglua rakennettiin niin ahkerasti, etteivät läheskään kaikki edes ehtineet välipalalle, vaan yksi tarpojista kävi tekemässä ison pinon leipiä ja toi ne rakennustyömaalle syötäväksi.

Lauantai-ilta huipentui iltanuotioon ja Villen taidokkaaseen tuli-esitykseen. ”Kova oli siis, kuus kautta viis!”

Sunnuntaina tehtiin vielä jäätelöä. Maito, kuohukerma ja sokeri laitetaan muovipussiin. Se laitetaan toisen pussin sisälle, jossa on myös lunta ja suolaa. Tätä heilutetaan ja sekoitetaan vartin verran, ja sitten saadaan herkutella!

Yksi viikonlopun kohokohdista oli  Kitkan iso pulkkamäki. Tylsää ei ehtinyt olla. Kunhan vain oli pienikin tauko muussa ohjelmassa, kyseltiin heti pulkkamäkeen pääsyä. Ja olihan se hienoa, vauhtia riittää ja pitkälle lasketaan!

Suvikelin ansiosta hanskat ja ulkovaatteet olivat välillä märkinä. Se ei menoa haitannut, vaan ylle vaihdettiin kuivaa vaatetta. Iloisista ilmeistä ja naurusta päätellen meillä oli oikein onnistunut ja kaikinpuolin mukava viikonloppu!