Betlehemin Rauhantuli

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä, siinä kohdassa, jossa uskomme Vapahtajamme Jeesuksen syntyneen. Euroopan halki kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt sen matkaan.

Rauhantuli tuo joulun odotukseen erityistä valoa. Toivomme, että tämä liekki tuo elämääsi rauhan mieltä. Se innostakoon meitä ja lämmittäköön sydämemme niin, että teemme voitavamme rauhan puolesta.

rauhantuli kirkko

6.12.2017 Suomi juhli 100-vuotista itsenäisyyttään. Sankarihaudoilla loistaa Betlehemin Rauhantulella sytytetyt kynttilät. Saamme olla kiitollisia heistä, jotka taistelivat isänmaamme vapauden ja rauhan puolesta.

 

Rauhantuli on matkannut partiolaisten saattamana eri puolille maailmaa. Suomeen se tuodaan laivalla. Halutessasi saat Rauhantulen mukaasi itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksesta Kortesjärven kirkosta tai sen jälkeen pidettävästä puurojuhlasta seurakuntalolta. Varaa mukaasi kannellinen hautakynttilä, jolla kuljetat tulen.

Saat jakaa Rauhantulen kenelle vain haluat, ja kuka haluaa ottaa sen vastaan. Mikäli tulesi sammuu, partion liekinvartijoilta saat sen uudelleen, tai ystäviltäsi, joille olet sen antanut. Rauhantuli palaa joulukuun loppuun saakka ainakin Ylihärmän seurakuntatalon edustalla. Lisätietoja saa Marialta.

dav