Partiotoimintaa 40 vuotta Kortesjärvellä

Pieni, mutta tarmokas.

Aina valmis, innokas.

Markki-Partio!

Markki-Partio perustettiin vuonna 1978. Lippukunnan 40-vuotista partiotaivalta juhlittiin lauantaina 15.9.2018 Kitkalla. Mukaan kutsuttiin niin entisisä kuin nykyisiä lippukunnan jäseniä perheineen. Sateisesta säästä huolimatta paikalle saapui noin 60 partiolaista perheineen.

Päivän ohjelmassa oli leikkimieliset partiotaitokilpailut. Joukkueet jaettiin sattumanvaraisesti niin, että alle kouluikäiset kisailivat yhdessä aikuisten kanssa ja partiolaisten joukkueissa oli sekä sudenpentuja, seikkailijoita ja tarpojia sekaisin.

Ensimmäisenä tehtävänä oli saada nuotion yli viritetty naru poltettua poikki. Tämä olikin melko haasteellista sateisessa ja tuulisessa säässä. Toisella rastilla tavoitteena oli tehdä spagetista merimiessolmu. Trangian kokoaminen ja veden keittäminen onnistui ainakin partiolaisilta mainiosti. Lapset löysivät myös metsään piilotetut linnut helposti, joskin tunnistaminen aiheutti pientä päänvaivaa.

Yksi rastiväli kuljettiin maastoon merkittyä reittiä pitkin. Matkan varrella oli useita rastipisteitä, joiden sijainti piti osata merkitä karttaan oikealle kohdalle.

Kaksilippujärjestelmä eli lippuviittoilu on vanha viestintätaito, jota mm. laivastot käyttivät. Kisavartiot suoriutuivat lippuviittoilusta melko hyvin. Ennemmin tai myöhemmin saatiin viitottua sana ”väiski” tai ainakin osa kirjaimista löytyi oikealta paikalta.

Lippukunnan historian tuntemusta sai testata pienellä tietovisalla. Lopuksi koottiin vielä vaellustelttoja. Kisan voiton vei tällä kertaa aikuisten joukkue. Tärkeintä oli kuitenkin mukava yhdessä olo retkeilyn merkeissä.

Kun tehtävät oli suoritettu, saatiin nauttia nuotion ääressä lämmittelystä. Vatsan täytteeksi sai paistaa makkaroita sekä lämpimiä voileipiä halsterilla. Kahvittelun lomassa saatiin muistella menneitä partiotapahtumia vuosien varrelta. Ja tietenkin sitä tulevaakin jo suunniteltiin! Monta mukavaa pientä ja isoa partioprojektia on taas tulossa. Pysy kuulolla! 🙂